0723385215

משרד ראשי: בני ברק. סניפים נוספים: חיפה, ירושלים ובאר שבע

אנו מספקים שירות ייצוג משפטי וליווי בהסכמי ההתקשרות שבין הרשתות לזכיינים.

ניתן ליצור קשר גם בטלפון: 0723385215
*
*

הסכם שכירות לעסק

הסכם שכירות לעסק

לאחר שהוחלט איזה עסק יוקם, הדילמה הבאה היא – היכן?

 

לאיתור מיקום מתאים לעסק קמעונאי יש חשיבות מכרעת. האם חנות רחוב או חנות קניון? מה גודל החנות? האם באזור תעשיה או במרכז העיר? האם באזור עם תחרות או בסביבה בתולית? כל אלה ורבות אחרות הן שאלות מורכבות, אותן צריך לנתח בעזרת מומחים.

 

לאחר שימצא מיקום מתאים, מתחיל מו"מ עם בעלי החנות, שבסופו מועברת טיוטת הסכם השכירות. עו"ד גיא קולן מייצג גם בעלי נכסים וגם שוכרים. הוא מכיר את שני ההיבטים וכפועל יוצא יש לו יתרון יחסי גם בייצוג של שוכר וגם בייצוג של משכיר.

 

בטרם ייתן הערות להסכם השכירות, על השוכר לבצע בדיקות מקדימות של החנות, של המבנה שבו היא שוכנת, ושל האזור כולו. את הבדיקות יש לבצע בלוויית אנשי מקצוע- ברשות המקומית.

 

הסכם השכירות נועד להגן על האינטרסים של בעל הנכס, אשר מפקיד בידי השוכר נכס יקר ערך. כשאנו מייצגים את המשכיר אנו פועלים כדי להעניק לו את כל ההגנות האפשריות כדי שיוכל לישון בשקט בלילה. כשאנו מייצגים שוכר, חשוב לנו לאזן את ההסכם במקומות רבים אשר הינם בד"כ חד צדדיים. ברור לנו ולשוכר שלא ניתן יהיה ליצור סימטריה מלאה בין השוכר למשכיר, ואולם יש הרבה מאוד מקומות בהסכם השכירות אשר ניתן לאזן אותם או לתת הגנות לשוכר.

 

הסכם שכירות מול מרכז מסחרי או קניון או פאוור סנטר ודומיהם הוא מוצר מורכב ואורך יותר. עו"ד גיא קולן הוא בעל ניסיון רב בתחום זה וניהול מו"מ עם רוב המרכזים המסחריים בישראל, מקבוצות וותיקות כגון עזריאלי, מליסרון, גינדי וכד, ועד למרכזים קטנים יותר. יש עו"ד שממליצים ללקוח לחתום על הסכם שכירות של קניון כמו שהוא, בלי לתקן בו מילה. אותם עו"ד מתבססים על טקטיקה משפטית עתידית, ואולם אנו לא שותפים לדעתם. אנו סבורים שאן לטמון את הראש בחול, ויש לנהל מו"מ עיקש מול כל משכיר, שיביא לתוצאות הרצויות (גם אם לא נקבל 100% ממה שדרשנו). כאשר ממנהלים מו"מ אינטליגנטי המבוסס על ניסיון רב שנצטבר, הצד השני לא יכול להתעלם ולדחות דרישותינו על הסף.

 

. מספר פריטים שחשוב לבדוק

על השוכר לבדוק מספר פרטים חשובים בעת שניגש לשכור נכס כלשהו. תחילה רצוי לבדוק האם הנכס אכן רשום על מי שמצהיר על כך. בעבר היו מקרים של הונאות רבות שפגעו בשוכרים. את הבדיקה יש לבצע בלשכה לרישום מקרקעין. בדיקה של מצבה הפיזי של החנות לרבות נזילות, דליפות גז, וכל מה שעשוי להוביל לעוגמת נפש. במידה והמקום אמור לשמש כנכס, הרי שארנונה שתשולם תהיה גבוהה יותר.

 

שכירה של חנות מחייבת בדיקות אלו וחשוב שיתבצעו בטרם החתימה על ההסכם. עסק שאמור לשמש כמקור פרנסה אינו יכול להיות בתוך חלל שאינו תקני, או לחילופין לא מורשה. לכן רצוי יהיה להבין האם המקום נועד להקים בו את העסק המיוחל, ובכל מקרה האם ישנו רישיון לכך.

 

דגשים נוספים למען הסר ספק

הסכם שכירות יכלול סעיפים רבים, הכוללים חלוקת  נטל האחריות במקרה של נזקים. על הצדדים לסכם ביניהם מי אחראי לתקן כל תקלה המתרחשת בחנות, ולא ניתן לטעון אחרת לאחר החתימה. בדרך כלל נהוג יהיה לקחת דמי ערבון, אשר ייפדו במקרה של הסבת נזק במכוון.  על בעל הנכס לבטח את עצמו ולדאוג שלא לצאת מופסד מהשכירות.