0723385215

משרד ראשי: בני ברק. סניפים נוספים: חיפה, ירושלים ובאר שבע

אנו מספקים שירות ייצוג משפטי וליווי בהסכמי ההתקשרות שבין הרשתות לזכיינים.

ניתן ליצור קשר גם בטלפון: 0723385215
*
*

רומן גולוב

רומן גולוב

איגודים מקצועיים בעולם :
ההנחה היא כי לארגוני עובדים ולמשפט העבודה הקיבוצי יש תפקיד חיוני בהסדרת יחסי העבודה , וכי כוח במיקוח של ארגוני עובדים ממלא תפקיד ייחודי וחשוב בשמירה על הרווחה החברתית , הכלכלית והפוליטית במשטרים דמוקרטיים וליברליים . יתרה מזו: אין לקבל את הטענה כאילו קיומם של ארגוני עובדים עומד בסתירה לתשתית האידיאולוגית של הליברליזם עצמו. אין לראות ארגוני עובדים ומעבידים המנהלים מו"מ קיבוצי כמתערבים "חיצוניים" בכוחות השוק עם זכיינות למכירה, אלא כשחקנים במסגרת השוק החופשי עצמו , המנהלים מו"מ תחת האילוצים הכלכליים של השוק. באמצעות מו"מ הקיבוצי מביאים ארגוני העובדים , כשחקנים בשוק החופשי, לצמצום הפער בין משכורות הבכירים למשכורות הדרגים הנמוכים, ובכך הם מהווים כלי חשוב לחלוקה שווה יותר של המשאבים בחברה.ארגוני עובדים הם המאפשרים דמוקרטיה תעשייתית ע"י מתן ייצוג לעובדים בתהליך קבלת הכרעות שישפיעו באופן משמעותי על חייהם.


מסקנות הנוגעות לישראל :
(דעה של רומן: במשבר הנוכחי המדינות בהם יש פגיע רחבה יותר בעובדים הם דווקא מדינות המפותחות מזאת משום שבעת משבר הצריכה שנפגעת מתייחסת למוצרי מותרות כאשר לרוב מדובר במוצרי היי-טק . מדינות המייצרות מוצרי יסוד נפגעות הרבה יותר פחות.מדינת ישראל מרוויחה ויתרונות של משק המבוסס על תעשיית היי-טק אך מצד שני יש בזה גם סיכון רב בכך שאם תעשייה זו נפגעת מירידת ביקוש עולמי אזי אנו נמצא את עצמנו בבעיה מאוד גדולה. לכן לדעתי יש לתפח תעשיות מקומויות קטנות של מפעלים ואסור להעביר את כל הייצור למדינות אחרות . תעשיות אלו יכולות להוות חגורת מגן של המדינה בעיתות משבר כלכלי כמו שהוא מתרחש כיום. )


הצעות למדיניות חדשה:
א. על הממשלה לשקול תיקונים בחוק, או צעדים אחרים להגבלת מעבר של מקומות עבודה מישראל למדינות אחרות.
ב. יש לשקול מחדש את מדיניות האבטלה, באשר לזכאות ותקופת תשלום דמי אבטלה, בלי לפגוע ביכולת העובדים למצוא עבודה חדשה .
ג. על הממשלה לחשב מחדש את העדפותיה ולחלק מחדש משאבים גדולים והשקעות , כדי ליצור מקומות עבודה יציבים (לא עונתיים) וארוכי טווח, ובייחוד בפריפריה.
ד. יש ליצור מודעות אצל המעסיקים או להגבירה, באשר ליתרונותיהם של יחסי עבודה יציבים באמצעות חינוך,פרסומים,עלוני מידע,סמינריונים,ארגוני מנהלים וכו' .
ה. על מערכת חינוך לפתח שירותי מחשב ותוכנות , לספקם ברמה גבוהה, ולזרז את הרישות של בתי הספר ושל המורים . חשוב שיהיו ציוד מחשבים ומולטימדיה לכל כיתה, ובכל בית ספר. יש להכשיר גם מורים נוספים בטכנולוגיות דיגיטליות עם שער הדולר .
ו. על ארגוני מעסיקים להשקיע בתוכניות חינוכיות במקום העבודה, כדי לשפר את הידע של העובדים, את כישוריהם ואת יכולותיהם . על המדינה לסבסד ארגונים היוזמים תוכניות כאלה.
ז. על הסתדרות ועל איגודים מקצועיים אחרים להשקיע במסגרות ארוכות טווח של לימוד , וכן הכשרה והעשרה בעבור חבריהם .
ח. כדי לשמור על מעמד תחרותי ומבוקש בשוק העבודה, יש לעודד יחידים להשתלם לאורך חייהם באמצעות פעילויות ותבניות להשכלה והכשרה. יש להנחיל גישה זו לתלמידים במערכת חינוך הפורמלית , להטמיעה ולחזקה בעזרת האגודות הענפיות , איגודים מקצועיים , רשויות מדינה.
ט. על הסתדרות לבחון את תפקודה מחדש ומקרוב, ולקבוע מה ניתן לעשות ף כדי לפעול בסביבה העוינת הקיימת היום. עליה לנקוט צעדים פעילים, כדי לשפר את דימויה הציבורי. פעילות בקרב הקבוצות , אשר מנוצלות בשוק העבודה ( לא בהכרח בקרב חבריה), היא כורח המציאות .
י. על המדינה לעשות מאמץ משמעותי לאכוף את חוקי העבודה ולנקוט צעדים חמורים נגד מעסיקים , המפירים את החוק ו\או מנצלים עובדים זרים.
יא. הליכי העבודה של משטרת ההגירה לטיפול בעובדים זרים חייבים להשתנות, כך שישקפו גישה חיובית כלפי יחסי אנוש ותשומת לב גדולה יותר לכבוד האדם. על עובדי משטרת ההגירה לעבור הכשרה מיוחדת לטיפול רגיש באנשים, השרויים במצוקה אישית קשה.
יב. יש ליצור לחץ ציבורי על מעסיקים ועל ארגונים, הכופים תנאי עבודה קשים על העובדים, כדי שיחדלו מהם . יש לחוקק חוקים, שבזכותם יהיה אפשר להעמיד לדין מעסיקים וארגונים , הכופים תנאי עבודה קשים על עובדיהם