להרשמה מלאו פרטיכם:
משרד ראשי: בני ברק. סניפים נוספים: חיפה, ירושלים ובאר שבע
אנו מספקים שירות ייצוג משפטי וליווי בהסכמי ההתקשרות שבין הרשתות לזכיינים.
מזון הוא אחד הענפים שבהם היתרונות של זכיינות באים לידי ביטוי באופן משמעותי במיוחד. ההתבססות על מתכונים שהוכחו כמוצלחים, תפריטים שצלחו את מבחן הקהל, שיטות הכנת אוכל והתנהלות ששוכללו בסניפים רבים וחומרי גלם זולים בלי להתפשר על האיכות (בזכות יתרון הגודל של הרשת), מספקת בסיס איתן לשגשוג ארוך טווח לכל יזם קולינרי. זכיינות מזון היא גם דרך יעילה להתרחב מבלי להשקיע סכומי כסף גבוהים ולחזק את המותג באמצעות היכולות השונות של הזכיינים. ניתן למצוא גם אופציה של זכיינות מזון מהיר.
על-מנת למצות את הפוטנציאל של שיתוף הפעולה בין רשת לבין זכיין ולמנוע היווצרות סכסוכים עסקיים מרים שמחבלים באינטרסים של שני הצדדים, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין - גם בשלב ניהול המשא ומתן וגם בכל סיטואציה שעלולה לייצר קונפליקטים לאורך הדרך המשותפת. עו"ד גיא קולן הוא מומחה בעל שם בתחום הזכיינות ובעל ניסיון רב בנוגע לסוגיות מהותיות הנוגעות לזכיינות מזון.
בין הנושאים החשובים ביותר שחובה לעגן בחוזה הזכיינות באופן ברור ומדויק, כך שהרשת לא תוכל לנצל לרעה את יתרון הכוח שלה על פני הזכיין, ומצד שני הזכיין יהיה מחויב גם מבחינה משפטית לערכי הרשת ולשמה הטוב: הגדרות ברורות וחד-משמעיות של פעולות שמהוות הפרת חוזה והסנקציות שניתן להפעיל בכל מקרה שכזה, ההתחייבויות של הרשת בכל ההיבטים הרלוונטיים (סיוע באיתור כוח אדם והכשרתו, עזרה במציאת לוקיישן אופטימלי, חידוש התפריטים בתדירות נאותה, הקפדה על איכות המוצרים שהזכיין מחויב לרכוש מהרשת ועוד), סעיפי הסכמי סודיות מסחרית (כדי שהזכיין לא יעשה שימוש פסול במידע שהוא נחשף אליו במסגרת העבודה המשותפת עם הרשת), המגבלות שחלות על הזכיין לאחר שתקופת הזיכיון מסתיימת על-מנת למנוע ממנו להתחרות ברשת (כשבאופן טבעי השאיפה היא לוודא שהן יהיו מצומצמות ככל האפשר), קביעת מנגנוני פשרה וגישור כשמתגלים חילוקי דעות, ועוד.