0723385215

משרד ראשי: בני ברק. סניפים נוספים: חיפה, ירושלים ובאר שבע

אנו מספקים שירות ייצוג משפטי וליווי בהסכמי ההתקשרות שבין הרשתות לזכיינים.

ניתן ליצור קשר גם בטלפון: 0723385215
*
*

קבוצת זכיינים- על חשיבותו של הסכם מייסדים או הסכם השותפות

קבוצת זכיינים- על חשיבותו של הסכם מייסדים או הסכם השותפות

כאשר מספר זכיינים רוכשים ביחד זיכיון, מקובל קודם לרכישת הזיכיון להסדיר ביניהם את היחסים באמצעות הסכם מייסדים או הסכם שותפות.

פתיחת עסק חדש טומנת בתוכה סיכונים כלכליים לא קטנים. בעקבות כך, רבים נוטים למזער נזקים ולפתוח עסק בעזרת שותפים. ואולם שותפות הינה סוג של זוגיות. אם לא נגדיר מראש את כללי המשחק, את תיאום הציפיות, את חלקו של כל שותף בשותפות, ואת דרכי פתרון המחלוקות, הרי שכל מחלוקת קטנה עלולה לגלוש לסכסוך מר ויקר..

ההסכם הינו משפטי ומבטיח להיות זה אשר ילכד את כלל הזכויות והחובות, שיש לצדדים אחד כלפי השני ולבעלי העסק. הרעיון הוא לתת את הדגשים מנקודת מבט הצופה אל העתיד. שותפות בעסק המייצר רווחים אינה זמנית, ועל מנת למקסם אותם נידרש ליצור תכנית ארוכת טווח. החוזה נחתם ברוב המקרים עוד בשלבים הראשונים של תכנון הפעילות העסקית.

מסגרת שונה לניהול עסק

רבים יצביעו על קושי בהבחנה בין הסכם מייסדים להסכם שותפות. ההבדל המהותי הוא בכך ש שותפות מתייחס לניהול עסק במסגרת עוסק מורשה, ואילו מייסדים במסגרת חברה. קיימת דילמה מה עדיף – הקמת חברה או עוסק מורשה? לשאלה זו מספר היבטים וראי להיוועץ ברואה חשבון מנוסה בתחום. לדידנו, מבחינה המשפטית, תמיד עדיף להקים חברה אשר באמצעותה תוגבל האחריות האישית של בעלי המניות.

אם הוחלט על הקמת חברה, יש לתת את הדעת גם לתקנון החברה. תקנון החברה מרכז את הזכויות והחובות של כל בעל מניות והנו חשוף לכל החפץ לעיין בו ברשם החברות.. לעומת זאת את הסכם המייסדים הינו הסכם שמחייב רק את הצדדים אליו, ואינו חשוף לאחרים.

צעד משמעותי חשוב

למרות שאין חובה לחתום על הסכם מייסדים, הנזק אשר עלול להיגרם הינו רב בהרבה מהעלות של עריכתו. הסכם המייסדים למעשה מעגן את כל הזכויות העסקיות והמשפטיות של השותפים. בין הסעיפים אשר רשומים: שמירה על החזקות, חלוקת רווחים, וכן הגדרה מפורטת של התפקידים תוך קבלת החלטות. כמו בכל שותפות שהיא, ההכרה בחשיבותו של הסכם מייסדים מתבררת בעיקר בשעת משבר בין השותפים, כך ניתן לעמוד כל אחד על חובותיו הרשומות ומוגדרות. כמו כן, ניתנת חשיבות רבה יותר לתוכנו של ההסכם, ופחות לאורכו או כמות הסעיפים בו.

עו"ד גיא קולן ליווה אינספור התקשרויות עסקיות בהסכם מייסדים או הסכם שותפות. עו"ד קולן מכיר את הבעיות העלולות להיווצר עם הזמן, ותפקידו להכניס בהסכם מנגנונים אשר יאפשרו ניהול מקצועי ושקט של העסק.