0723385215

משרד ראשי: בני ברק. סניפים נוספים: חיפה, ירושלים ובאר שבע

אנו מספקים שירות ייצוג משפטי וליווי בהסכמי ההתקשרות שבין הרשתות לזכיינים.

ניתן ליצור קשר גם בטלפון: 0723385215
*
*

עורך דין לאובדן כושר עבודה – תחומי אחריות

שערו בליבכם מה יקרה במצב בו לא תוכלו לעבוד למשך מספר חודשים עקב בעיה רפואית כלשהי? ומה יהיה גורלכם במקרה של חוסר יכולת לעבוד למשך שאר ימי חייכם? עבור מקרים כאלו ואחרים קיים ביטוח אובדן כושר עבודה אישי, ומאחר וחברות הביטוח אינן ששות לממש את הפוליסות הללו בנקל, הרי שחשוב לפנות אל עורך דין לאובדן כושר עבודה בהקדם ולבדוק כיצד לזכות בהכרה. להלן תחומי אחריותו של עורך דין זה.

 

ההגדרה של אובדן כושר עבודה ותפקיד עורך הדין בנושא

אובדן כושר עבודה מהווה הגדרה משפטית מתחום הביטוח. ע"פ ההגדרה, מדובר בחוסר היכולת לעסוק בתחום העיסוק הספציפי או הכללי (בהתאם לתנאי הפוליסה) באופן זמני או קבוע, מלא או חלקי. במדינת ישראל קיים ביטוח אובדן כושר עבודה לכלל האזרחים וזאת דרך הביטוח הלאומי, כאשר קיימים גם ביטוחים פרטיים דרך קרנות הפנסיה וחברות ביטוח אחרות. כל עו"ד לאובדן כושר עבודה מתמחה למעשה בליווי לקוחותיו אל מול דרישותיהם מחברות הביטוח, עד להצלחה לקבל את מלוא הסכומים המצויינים בפוליסה. עורך דין זה מכיר היטב את כל פוליסות הביטוח המוצעות על שלל סעיפיהן והסייגים השונים ויודע כיצד "לתקוף" סירובים שונים בהתאם למצב הקיים. כמו כן, באפשרות עורך הדין לכוון את לקוחותיו באשר להשגת המסמכים הנדרשים לשם הגשת התביעה על הצד הטוב ביותר, אל אילו מומחים כדאי לפנות וכיצד רצוי להגיב כאשר חברות הביטוח פונות בחזרה לבירור באמצעות חוקרים פרטיים או כל סוג אחר של פנייה.

 

מתי כדאי לפנות אל עורך דין המתמחה בנושא?

ובכן, ככל שסכומי הביטוח גבוהים יותר ו/או ככל שהמצב הינו קבוע וכרוני יותר, יש לנקוט במשנה הזהירות ובאופן מושכל כאשר ניגשים לתבוע את פוליסת אובדן כושר העבודה. במילים אחרות, מומלץ מאוד להיוועץ עם עורך דין לאובדן כושר עבודה עוד בשלבים הראשוניים ביותר של הגשת התביעה וזאת על מנת לנסח את מכתב הפנייה בצורה הטובה ביותר, למלא את כתב התביעה ללא טעויות שיכולות "להפיל" את התביעה מראש, לדעת כיצד להתנהל אל מול חוקרי הביטוח ולדעת מראש את סיכויי ההצלחה בהליך זה. חשוב להדגיש כי ניתן לפנות אל עורך הדין גם לאחר הסירוב הראשוני של חברת הביטוח, לערער מולה או לחלופין, לפנות אל בית המשפט בבקשה להסדר הסכסוך.

 

האם כדאי לעמוד מול חברות הביטוח לבד?

ברור שלא, מאחר ואדם שאינו בקיא בכל המונחים המשפטיים הרלבנטיים לתחום הביטוחי של אובדן כושר עבודה, לא יצליח להבין את הסעיפים השונים. פוליסות אלו כתובות בצורה מאוד מורכבת ולאחר סירוב של חברת הביטוח בגין אי עמידה בסעיף זה או אחר, קשה מאוד ללא הליווי המקצועי המתאים לצלוח את הדרך. זוהי הסיבה מדוע מבוטחים רבים מתייאשים ואינם מקבלים את מה שמגיע להם. אל תהיו כמותם, חפשו עו"ד לאובדן כושר עבודה איכותי ומנוסה ונצלו את זכותכם למימוש תנאי הפוליסה, מול הביטוח הלאומי והביטוח הפרטי שלכם.